Cor Geriona

Prèviament a la participació en el programa de TV3 Oh Happy Day i al llarg dels anys, el Cor Geriona participa en concerts destacats; la producció Somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn, l’òpera L’escuraXemeneies (B. Britten) i obres com Ceremony of Carols (B.Britten), Carmina Burana (Carl Orff), The Sacred Concert (Duke Ellington), Requiem (Brahms) i el Messies (Handel).

El juny del 2012 es participa al projecte Concert Desconcertant de Ros Marbà i Miquel Desclot, juntament amb l'Orquestra del Vallès en el 50è aniversari del Festival de Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. L’11 de setembre de 2012 el cor interpreta diferents peces durant l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de Girona.

El 2012 es guanya el 2n premi de nadales organitzat per l’Ajuntament de Platja d’Aro.

L’any 2013 és el punt d'inflexió per la coral: a banda de la participació en l’acte d’homenatge en motiu del Millor restaurant del món dels germans Roca al Teatre Municipal de Girona, es realitza el càsting del programa de TV3 Oh Happy Day, sent-ne seleccionat i quedant com a quart cor classificat.

Al 2014 es va enregistrar el CD La Veu Feta Emoció, format per temes del programa televisiu ja esmentat, amb la discogràfica Música Global, als estudis 44.1.

A partir d’aquí, inicià la gira de la coral per diversos pobles i festivals de Catalunya: Agramunt, Cambrils, Sabadell, Valls, etc., i esdeveniments com el Festival Internacional de la Música de Cantigròs, els Jardins de Cap Roig o el Festival Internacional de Música de Cadaqués. També s'inaugurà el pregó de les Fires i Festes de Sant Narcís (Girona) i els Jocs Special Olympics de Barcelona.

El mateix Nadal es presenta Detalls de Nadal, representant l'esperit de les dates assenyalades.

Durant els mesos de febrer i març del 2015 el cor enregistra el segon CD Instants amb la discogràfica Música Global. Aquest es presentà oficialment a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona dins el festival Strenes.
 
L'any següent es presenta l'espectacle Musicals de Broadway, acompanyat de l'Orquestra de Girona i el Cor Lutiana.
 
El mateix estiu es participa al 17è Festival de Música de la Vall de Camprodon -a l'església Nou Temple de Sant Pau de Segúries,- i al Musicant de Campllong, amb la participació del Quartet Mèlt. 
 
El mes d'octubre es grava el disc Nadal a Veus, als estudis 44.1. d'Aiguaviva. Amb les col·laboracions de Francesc Civil, Eduard Boadas i les mateixes corals de Geriona Infantil i Juvenil. 
 
Els darrers mesos del 2016 s'inaugura el Firatast de Girona, es participà al III concert solidari Tu ho fas possible -al Teatre La Gorga de Palamós-, s'organitzà un concert per l'encesa de llums de Girona per l'època de Nadal, i es participà el cicle Oh Happy Gaudí, a Barcelona.
 
El 23 de desembre es col·labora en un concert benèfic per a l'Hospital Josep Trueta, cantant peces del Nadal a veus. El disc s'inaugurà el mateix dia a l'Auditori de Girona.
 
L'any següent es prepara el nou espectable L'esperit de Nadal, amb l'ajuda de David Planas per a la direcció escènica i actor íntegre -narrador- del fil argumental, presentat a la Cripta de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, a Barcelona. 
 
El mes de novembre s'organitza la primera trobada entre Geriones a la casa de colònies Mas Batllori; tradició prolongada amb el pas dels anys, amb la finalitat de la unió i cohesió de Cor Geriona, Geriona Juvenil i Geriona Infantil. A més se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, a Girona. 
 
L'any 2018 s'obra la programació de concerts amb l'espectacle nadalenc, estrenat al Teatre Centre de Sant Joan de les Abadesses
 
Els propers mesos es participa en un concert benèfic per Càrites, patrocinat per la Fundació Valvi, compartint escenari amb el Cor Maragall -al teatre Municipal de Girona.- 
 
Al març s'organitza un concert a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè per la presentació del llibre Cantar em fa feliç, redactat per la directora del cor, Imma Pascual.
 
Per acabar la temporada es presenta Geriona entre musicals, el nou espectacle i projecte al Festival de Porta Ferrada -Sant Feliu de Guíxols,- que es porta als escenaris al llarg de la temporada.
 
Al mes de setembre es participa al concert benèfic CantEM per l'Esclerosi Múltiple, a l'Església de Sant Domènec de la ciutat de Girona, amb la col·laboració de la Coral Cypsella, la de Vall d'Aro -Castell d'Aro,- i el Taller de Veu de l'Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols. 
 
L'any 2019 s'obren els Premis Enderrock al costat de la companyia Elèctrica Dharma, amb qui es comparteix escenari en una altra ocasió al Teatre Municipal de Girona.
 
A finals d'any s'estrena i presenta el nou especacle La màgia del cinema, amb la cooperació de la Girona Banda Band, sota la direcció de Mercè Vila i coreografia de Neus Masó al Teatre Municipal de Roses, al Teatre Jardí de Figueres, a l'Església de Pals i a l'Auditori de Girona. 
 
A causa de la COVID-19 al març del 2020, el Cor Geriona es veu obligat a aturar l'acció a escena durant un temps, preparant-se per l'embranzida deguda a la minva de restriccions: l'estiu del 2021 es reestrena l'espectacle al Festival Planestiueja't, de Les Planes d'Hostoles.
 
 
Juvenil

L'any 2007 el Cor Juvenil rep el primer premi del concurs Corals Sant Jordi, i el premi a la millor direcció de coral per a la directora Imma Pascual. 
 
Aquests primers anys s'organitzen intercanvis amb dues corals angeleses; la de Woodbridge i la de Dodderhill
 
El setembre del 2012 es grava la cantata Ha passat un àngel, del projecte Cantània, organitzat per l'Auditori de Barcelona. El mateix any es rep el primer premi al Concurs de Cançons de Nadal en la categoria infantil-juvenil organitzat per l'Ajuntament de Platja d'Aro.
 
L'any següent s'actua a l'acte de presentació del CD 1,2,3... Pica Bressola i a l'esepctacle Cançonetes de la Bressola. En el transcurs de la gira Los Chicos del Coro, es comparteix escenari en la seva actuació a l'Auditori de Girona. 
 
Al 2014 es col·labora amb el grup Macedònia al Festival Strenes de Girona, i s'acompanya al Cor Geriona amb el CD La veu feta emoció. Per altra banda, es participa a l'acte dels Jocs Florals i Literaris Escolars de Girona, juntament amb Geriona Infantil.
 
L'any 2015 s'intervé a l'estrena de Una mirada enrere, de Paco Viciana a l'Auditori de Girona. També es participa a la mostra de corals infantils d'arreu de Catalunya del programa Oh happy nens de Tv3, i s'actua al cicle Ibercamera amb el Cor Lieder Càmera i l'Orquestra Barroca Catalana
 
Durant el curs 2016-2017 es preparen diverses actuacions amb Cor Geriona -als escenaris de Ripoll i Girona,- cantant Mamma Mia i Frozen, juntament amb Geriona Infantil. També es forma part de El conte de Nadal a l'Auditori de Girona i al Teatre Municipal, al Vendrell, la Colònia Güell i Sant Joan de les Abadesses. 
 
Seguidament es col·labora amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb altres corals d'arreu per a cantar Magnificat, de John Rutter, al març del 2018. 

Al 2019 s'organitza la col·laboració de Geriona Juvenil amb el cantautor Miquel Abras, per al Festivel Strenes de Girona.
 
L'any següent es puja als escenaris amb Cor Geriona per a la presentació de La màgia del cinema, i amb l'arribada de la pandèmia s'escalfen motors per a reemprendre els assajos i col·laboracions. Actualment s'està treballant per a l'espectacle El somni d'una nit d'estiu, amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.
 
 
Infantil

L’any 2007 Geriona Infantil va rebre el segon premi en el concurs de corals Sant Jordi, en la categoria de cors infantils. Durant aquests anys Geriona Infantil ha fet intercanvis amb els cors anglesos de Woodbridge i de Dodderhill.

El setembre del 2012 es grava Ha passat un àngel, de Mariona Vila, pel projecte Cantània i el mateix any es rep el primer premi al Concurs de Cançons de Nadal en la categoria infantil-juvenil organitzat per l'Ajuntament de Platja d'Aro. És per aquest motiu que s'actua a l'encesa de llums de Nadal de 2013 amb la cantata Tres Reis d'Orient, oferit més endavant al Centre Cultural La Mercè de Girona.
 
L'any següent s'actua a l'acte de presentació del CD 1,2,3... Pica Bressola, i al mes de maig s'actua amb Cor Preludi i la Coral infantil Claudefaula en l'espectacle Cançonetes de Bressola, dirigit pel multiinstrumentista Xavi Lloses. Al mes de desembre -2013- es canta amb Los Chicos del Coro a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.
 
El març del 2014 es participa amb l'agrupació Macedònia, juntament amb el Cor Preludi i l'Aula Musical
 
Per altra banda, s'acompanya a Cor Geriona amb la gravació del disc La veu feta emoció.
 
Al mes de novembre es participa en el programa Oh Happy nens, de Tv3, amb una una selecció dels cors infantils representatius de tot el territori català. Per altra banda, es col·labora al concert de l'onzena Nit del Voluntariat al Pavelló de Fontajau a la ciutat de Girona.
 
L'any 2015 es pren part al concert Lax'n'Xics, del festival Strenes amb el grup musical Lax'n'Busto
 
El mateix any es participa amb Joan Dausà per al Festivalot, celebrat al Teatre Municipal de Girona.
 
A finals d'any es participa amb Cor Geriona i Geriona Juvenil per Detalls de Nadal, i es col·labora amb la Coral Infantil de Pineda i amb la Selva Big Band per un projecte pedagògic d'entiats dutes a terme al Centre Cultural de Pineda de Mar i al Teatre de Salt. 
 
Al 2016 s'estrena el Nadal a veus, amb Cor Geriona i Juvenil, i a inicis del 2017 s'organiza el concert Nadales amb gust de jazz, juntament amb Geriona Juvenil i La Selva Big Band.
 
Al mes de maig s'organitza un concert a Sant Llorenç de Muga, i uns dies després es participa al Festivalot amb l'agrupació musical Gossos. Finalment, i per acabar el curs, es fa la cantata Història d'un regal, amb Cor Geriona i Geriona Juvenil. 
 
Geriona Infantil també forma part de l'espectacle L'Esperit de Nadal, amb els altres cors, a l'Auditori i el Teatre Municipal de Girona.
 
L'any 2018 es participa al concert de celebració de 25 anys de la banda de rock català Gossos, i a l'entrada d'estiu es torna a participar al Festivalot, on es canten cançons del musical Petit Príncep, juntament amb l'artista Manu Guix.
 
Per altra banda, es realitza el concert de final de curs del Centre Cutural de la Mercè -a Girona,- cantant El viatge de Kira i Jan de Salvador Brotons.
 
Al 2019 es col·labora amb Obeses, agrupació musical que actua al festival Festivalot.
 
 

logo corcoll salalogo valvilogo auditori